Img 8439

Koostisosad: riis (Jaapan)

Toitumisalane teave 100g toote kohta: energia 610 kJ/146 kcal, rasvad 2 g, süsivesikud 91 g, valgud 7 g
Netokaal: 450 g
Parim enne: vaata pakendilt
Säilitamine: säilitada kuivas ja jahedas
Tootja: Kamiyazu Lab LLC, Jaapan.
Maaletooja: Japan Lifestyle OÜ

Jaapani valge riis

Läbi müüdud
10,98 €
Ainus Jaapani põllul kasvatatud riis Eesti turul!
Kogus: 450 g
Jaapani riis on siinmail tuntud kui sushiriis, aga tegu on kohe kindlasti kõige olulisema toiduainega jaapani toidukultuuris. Justnimelt kultuuris, sest nii nagu meie jaoks on must leib toidu sümbol (näiteks väljendis "leiba lauale tooma") on jaapanlaste jaoks selles rollis riis. Sõnal "gohan" on jaapani keeles kaks tähendust - "keeduriis" ja "toit".
Läbi müüdud
Tasuta transport alates 59 € tellimusest
Jaapanlased söövad ainult kõige kvaliteetsemat riisi ja see peab kindlasti olema kasvanud kodumaa mullas. Õige muld on ka praktilisest vaatest äärmiselt oluline, sest see mõjutab otseselt riisi maitset ja aroomi. Jaapanlased enamasti riisi ei maitsesta, mis tähendab, et riisi loomulik maitse peab olema tipptasemel.

Valmistamine:
 1. Pese riisi potis, kuni vesi muutub läbipaistvaks.
2. Riisi ja vee ideaalne vahekord on 1:1 või 1:2.
3. Pane riis kaane all keema.
4. Kohe, kui vesi on keema läinud, langeta temperatuur väga madalaks, et riis võiks vähemalt 20 minutit vaikselt podiseda ilma põhja kõrbemise hirmuta. Ära kaane alla vahepeal piilu.
5. Piilu kaane alla. Võid lõpetuseks temperatuuri tõsta, eriti kui riis tundub vesine. Riis on valmis, kui vesi on täielikult aurustunud ja riis pehme.
6. Sega riisi potis ja seejärel serveeri.
7. Naudi!