Meie lugu

Me teame, kuidas tõeliselt hea jaapani toit maitseb ja see teadmine ei anna meile rahu.
Oleme Jaapanis õppinud ja töötanud, arendanud kultuuri- ja ärisuhteid, õpetanud ja tõlkinud.
Otsustasime, et nüüd on aeg kvaliteetne jaapani toit kodumaale tuua.

Janne on aastaid aidanud Eesti mahetootjatel, disainil ja muusikal Jaapanisse jõuda.
Ta on loonud usaldusliku suhte Jaapani partneriga, kelle ümber on võrgustik pika traditsiooniga sealseid mahetootjaid.

Aivo, kelle Roosiku šokolaadi Jaapanis kõrgelt hinnatakse ja kes kokana omakorda jaapani köögi kvaliteeti tunnustab, ütles esimesena, et võtame kätte ja toome hea Jaapani toidu ka kodumaale.

Mõte haaras ka Evat, kes Jaapaniga peamiselt akadeemilises keskkonnas kokku puutub. Jaapani keel pole ainus Aasia keel, mida Eva kõneleb. Küll aga on jaapani roheline tee ainus, milleta ta päevagi toime ei tule.

Liitus ka Maarja, kelle töö- ja pereelu on juba kümmekond aastat Jaapaniga seotud ja kes oma lugu jagas raamatus “Minu Tokyo. Nähtamatu piiri taga”.

Meist igaühel on pisut erinev põhjus, miks kokku tulime.
Janne ja Eva on teegurmaanid, Aivole on oluline vegan mõtteviis ja Maarjal on lihtsalt vaja oma jaapani perekonda hästi toita.

Aga kõik me hindame puhast kvaliteeti ja seda uskumatut hoolt, millega jaapanlased toitu valmistavad.

Meie soov on mitte ainult levitada head jaapani toitukaupa Eesti poodides, vaid jagada jaapani köögi ja kultuuri aspekte, mis meid endid kõige enam võluvad.
Seda me nüüd sammhaaval tegema hakkamegi.

Teame, et meil on palju mõtte- ja maitsekaaslasi.
Loodame, et algatus levib õigete inimesteni.

Rõõmsat nautimist!

Janne Funk, Eva Liias, Maarja Yano ja Aivo Alev